Doorgaan naar hoofdcontent

National Parks part 2: Capitol Reef NP & Goblin Valley SP

 

Vanuit Tropic rijden wij nog even langs Bryce Canyon, om toch nog een paar kiekjes te maken. Wij willen nog één wandeling maken tussen de Hoodoos, maar helaas betrekt het en lijkt er een storm op komst dus maken we na enkele tientallen meters rechtsomkeert. Wel tof om toch nog even tussen de Hoodoos gestaan te hebben, ze zijn veel hoger dan je denkt.

 
Wij vervolgen onze reis richting Capitol Reef. Voor de lunch stoppen wij weer bij een diner en komen in de realiteit van Utah terecht. Genietend van onze broodjes wandelt white-trash Amerika binnen. Als eerste komt een stel binnen, waarvan het meisje ongeveer 30 kg weegt en de jongen pontificaal zijn pistool aan z'n riem heeft hangen. Het kost ons 5 minuten om hier enigszins aan te wennen, maar het blijft raar dat er iemand naast je zit met een geladen wapen.

Daarna komt er een familie binnenwandelen geheel uitgedost in camouflagekleding, klaar om te gaan jagen. Verder geen eigenaardigheden, maar het maakt wel het plaatje compleet. Bij dat plaatje past ook een derde koppel, waarvan de vrouw een jaren '90 kuif heeft die je aan "There's something about Mary" doet denken...

Met een goed gevulde buik lopen wij naar buiten en zien een klein meisje aan komen rijden op een golfkarretje. Schattig zwaait ze naar ons en rijdt naar het afhaalraam en wacht op haar bestelling. Bevoorraad met haar zak vol eten rijdt zij de grote weg op en slaat enkele honderden meters verder weer af bij hun huis.

Ook wij rijden weer verder naar onze bestemming. Het plaatsje Torrey ligt vlak bij Capitol Reef NP. Zodra wij alles uitgeladen hebben rijden wij door naar het park. Op aanraden nemen wij de scenic-route en zijn weer verrast door al het natuurschoon.

Als eerste kom je door de boomgaarden rondom het Gifford House. Het is zo pittoresk na al het natuurgeweld, dat het onwerkelijk lijkt. Stromend water en groen zijn schaarse goederen in deze omgeving. Daarnaast zijn de taartjes vermaard, maar daar later meer over!


Langs de scenic-route zien we weer de rode rotsen van Utah, maar dan toch weer anders. Het gaafste vinden wij de "olifantenvoeten". Het afstekende grijs tussen al het rode gesteente geeft een mooi contrast.


Wederom lijkt het alsof wij het park voor ons zelf hebben en rijden heerlijk rond in onze Nissan. Aangezien het een relatief klein park is, zijn wij vrij snel terug en klaar om een duik te nemen in het zwembad. Voor 's avonds hebben wij nog een goed restaurant gevonden en krijgen wij verrukkelijke "ribs" en een "sirloin" voorgeschoteld.

Het goede eten wordt de volgende ochtend voortgezet, want op aanraden van een parkmedewerker keren wij terug voor "PIE!"

De foto's zeggen genoeg.


Onze reis leidt ons naar Moab, maar op aanraden van enkele Utahns rijden wij via Gobblin Valley SP. Eerst rijden wij door een grijs maanlandschap om uiteindelijk weer tussen de rode rotsen te belanden. Het park is een stuk kleiner, maar biedt uitzonderlijke rotsformaties.


De zon is erg krachtig, dus lopen wij maar kort rond tussen deze pilaren. Vlug terug naar onze airco en gekoeld drinken, op naar Moab!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Keep the car running

Na Niagara on the Lake volgt er een lange reisdag naar Gananoque, waar we pas 's avonds arriveren. We verblijven hier in een oud Victoriaans landhuis, onze eerste Airbnb tijdens deze trip en dat bevalt meteen goed! De reden om Gananoque aan te doen is de ligging, het ligt namelijk middenin het 1000 Islands district . Dit district met zijn vele eilanden (meer dan 1000 zelfs!) is werkelijk prachtig. We rijden naar Ivy Lea om van daaruit een boottocht van een uur door het gebied te doen. De boottocht is echt adembenemend mooi. Het zonnetje schijnt waardoor het water een mooie blauwe kleur heeft en de eilandjes kun je pas echt goed zien als je er met een boot langs vaart. Hoogtepunt van de tocht is Boldt Castle ; een kasteel dat miljonair George Boldt liet bouwen voor zijn vrouw Louise. De tragiek van het verhaal is dat zij stierf nog voordat het kasteel af was en ze er dus nooit hebben gewoond. De bouw werd stop gezet en het kasteel raakte in verval. U

Oh Canada

Na maanden van plannen, dingen schrappen, weer opnieuw plannen, boeken, annuleren en herboeken was het zaterdag dan zover: onze grote reis kon beginnen! Na een goede vlucht met slechts een half uur vertraging en een relaxte majtie door de medicatie zetten we voet op Canadese bodem!   Het is toch altijd even wennen dat tijdsverschil. Je vertrekt om 12 uur 's middags om 8 uur later om 2 uur 's middags te landen. Onze interne klokjes waren dan ook flink van slag en het liefst zouden we meteen het bed induiken. Niet doen natuurlijk! Eerst dan maar Toronto verkennen. Het bleek al snel dat we in een leuke buurt zaten toen we met de taxi naar het hotel reden. Dus gelijk maar even rondgelopen om eerst wat te eten en daarna wat rond te kijken. Helaas hielden we dit niet al te lang vol en belandden we al om 19 uur op bed. Het gevolg was uiteraard dat we om 5 uur 's nachts klaarwakker waren. Gelukkig daarna weer in slaap gevallen en om 8 uur opgestaan.     Het voordeel va

Four stars out of five

Over onze laatste bestemming hebben we een tijd zitten twijfelen. We zouden eigenlijk naar Nusa Ceningan gaan, een klein bounty eilandje ten zuidoosten van Bali om echt nog het tropische gevoel mee te krijgen. Echter werd ook dit eilandje getroffen door de recente aardbevingen in Lombok en vertrouwen we er niet op om nu op een klein eiland te gaan zitten. Na veel wikken en wegen besluiten we pas in Ubud om als laatste bestemming Canggu te nemen. We horen hier goede verhalen over. We boeken 4 nachten omdat we ook geen zin meer hebben om steeds alles heen en weer te slepen. Onze chauffeur Komang, die ons eerder de omgeving van Ubud heeft laten zien, rijdt ons naar Canngu. Dit plaatsje gelegen aan zee ligt 1,5 uur ten zuiden van Ubud en ligt vlak bij de toeristische plaatsen Kuta en Denpasar. Zodra we er aan komen is het meteen duidelijk dat dit niet de ideale bestemming voor ons is. Het stadje bestaat uit 2 lange straten die naar zee lopen en langs deze straten zitten allemaal hippe re